Avelsnyheter
10 november 14:01
Ridsportplus

Faithful 9526 kastrerad

Fokuserad satsningTrots bra intresse från stoägarna har Emelie Brolin valt att kastrera sin hingst Faithful 9526. Nu görs en fokuserad satsning i sporten, som också innebär att Emelie Brolin kliver av arbetet med Falsterbo Horse Show.

Faithful 9526 kastrerad
Faithful på bruksprovet 2021. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Faithful 9526 (f 2017, e For Romance I u Daytona e De Niro-Mondriaan, uppf Jens Kvist, ägare Brolöten AB) godkändes 2021 på accepterad nivå och hade 40 ston sitt första år i avel, i år lite mer än hälften, totalt 22 ston.

Nyligen beslutade ägarfamiljen Brolin, som driver Brolöten i Sparreholm i Södermanland, att avelskarriären efter årets säsong är över för den svarte hingstens del. Avelskarriären fortsätter heller inte via fryst semin, utan är helt avslutad för Faithfuls del.

-Vi är väldigt nöjda med hans betäckningskarriär, han har varit väldigt snäll som hingst men det är svårt för mig att göra en hundraprocentig satsning på sporten samtidigt. Särskilt när han nu blir sex år och det krävs mycket mer träning och ridning än för en 4-åring så rent krasst är det ett beslut taget för att han ska få en ärlig chans som tävlingshäst, säger hans ryttare Emelie Brolin.

Kliver av Falsterbo

Beslutet att kastrera Faithful och även avyttra en del av stallets unga hästar, är väl genomtänkt. Likaså att kliva av uppdraget som tävlingsledare för dressyren på Falsterbo Horse Show, där Pauline Larsson nu tar över stafettpinnen efter Emelie Brolin.

– Jag har flera fina unghästar som är till salu. Precis som med Faithful har jag tagit en del beslut i år för att bli ännu bättre på att fokusera mer på min egna elitsatsning och verksamhet och att avsluta arbetet med Falsterbo är just ett sådant, säger Emelie Brolin som utöver verksamheten hemma på familjegården även bloggar på Agria.

För en tid sedan publicerade hon ett uppmärksammat inlägg om uppväxten med ätstörningar och reaktionerna har varit stora. Emelie skrev bland annat öppet om hur dåligt hon mådde samtidigt som hon presterade på topp, med mästerskapsmedaljer och andra sportsliga framgångar.

–  Jag är är väldigt rörd över reaktionerna på mitt inlägg och jag träffade många personer i samband med Elmia som var väldigt berörda. Ett speciellt tillfälle var när jag och en person som kom fram till bara stod och grät när vi pratade. Det känns som att det finns mycket mer att göra här och jag känner mig hedrad att ett inlägg från lilla jag kan förändra och påverka att få folk att må bättre och börja prata om frågorna, säger Emelie Brolin.

Väl beriden

Härnäst väntar finalen i Dressage Power i Linköping. Emelie Brolin startar 8-årige Springborgs Awesome (f-14, e Charmeur-Rubin Royal, uppf Stuteri Springborg, äg Brolöten AB)I stallet finns också 8-åriga stoet Tesla ( f-14, e Skovens Rafael- Topaasch, uppf Lennart Nyström, äg Katharina Knutsson) som gått medelsvåra klasser under året, liksom framtidshoppen Diamonds are Forever GJ (f-17 e Diamond Hit-Gribaldi, uppf Gustaf Johansson, ägare Brolöten AB) och Coeur d’amor VN ( f 18 e For Romance II-Levantos II, uppf och äg Birgitta Valette och Gnesta Matmarknad AB) som var i final respektive fjärdeplacerad i unghästfinalerna under Jönköping Horse Show nyligen.

Utöver nyblivne valacken Faithful förstås.

– Jag hoppas han kan gå hela vägen och jag ska nu ge honom en helt ärlig chans som tävlingshäst, säger Emelie Brolin.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av EMELIE BROLIN (@emeliebrolin1)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden