Hoppning
13 juli 2018 18:40

GP-klassen bit för bit

UPPDATERADHöjdarklassen Falsterbo Grand Prix är avgjord. Det blev ännu en irländsk seger – med tre starka svenskar på plats två till fyra.

GP-klassen bit för bit
Irma och Ida gav järnet. En snygg andraplats i Falsterbos Grand Prix blev det. Foto: Roland Thunholm

LÄNK TILL UPPDATERAD ARTIKEL MED RESULTAT, INTERVJUER OCH MASSOR AV BILDER

17.35 Billy Twomey med Kimba Flamenco tar hem Falsterbo Grand Prix. Sista ryttaren ut, Irma Karlsson, gav järnet och det var snubblande nära – nio hundradelar från segertiden. Superstarka svenskar i täten: Irma Karlsson tvåa, Peder Fredricson trea och Malin Baryard Johnsson fyra. Resultat

Img_0405
Där satt den! Knuten näve för Billy Twomey. Foto: Roland Thunholm

17.32 Billy Twomey kapade tiden – upp i ledning. Bara Irma Karlsson kvar.

17.30 Malin felfri på nytt och in på andra plats! Malin och Peder är de enda dubbelt felfria – två ekipage återstår.

17.26 Fyra ryttare kvar i omhoppningen – fortfarande är Peder den enda dubbelt felfria och är därmed i ledning.

17.20 Peder Fredricson var först ut av ryttarna som har noll fel med sig in – och det blev felfritt igen! Prickfritt protokoll på 56,37.

17.19 Rolf-Göran Bengtsson, också med ett nedslag med sig in, fick ytterligare fyra fel. Strax efter föll Bruce Goodin av, likaså tränset, men ekipaget kunde lämna banan tillsammans.

17.12 Omhoppningen är igång. Marcus Westergren hade ett nedslag. Jonna Ekberg hade två ner att lägga till det tidigare nedslaget.

16.57 Grundomgången är klar och sex svenska ekipage är med bland de tolv till omhoppning. Resultatlista

16.55 Irma Karlsson och Ida van de Bisshcop ordnade mer svenskt felfritt. Douglas Lindelöw och Zacramento fick ett nedslag, likaså Evelina Tovek och Castello.

16.35 Steve Guerdat har vunnit GP:n i Falsterbo förr. Nu blev det felfritt med Hannah. Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana är ständigt på hugget – dagens andra svenska felfria ekipage och klassens femte till publikens jubel.

16.20 Två svenskfavoriter fick ett ner vardera: Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou och Rolf-Göran Bengtsson med Oak Groves Carlyle. När 34 av 50 har hoppat är fortfarande bara två felfria: Billy Twomey och Peder Fredricson. Strax senare fick de dock sällskap: Kevin Jochems och Captain Cooper blev tredje felfria.

Det gäller att vara bland de tolv bästa i grundomgången – så många går vidare till omhoppningen.

Screen Shot 2018-07-13 At 16.14.14
Ett ner för Henrik och Toveks Mary Lou. Foto: Roland Thunholm

16.00 Peder Fredricson och H&M Christian K! Världstvåan levererade till publikens jubel och var första svensk, och klassens andra ryttare, att ta sig an GP-banan felfritt.

15.47 Flera svenskar på rad: Marcus Westergren och Calmere levererade finifint, men översta plankan petades ner med en lätt touch. VM-potentiella Fredrik Jönsson och Cold Play, som var placerade i GP:n här 2017, rev samma hinder som Jonna – fyra fel även för detta ekipage. Karin Martinsen och Stenhaga Tulip Tattoo slutade på 22  fel.

 

Screen Shot 2018-07-13 At 15.54.13
Marcus Westergren och Calmere gick i mål på fyra fel. Foto: Roland Thunholm

15.45 Jonna Ekberg har angjort Falsterbo från Belgien och red Univers du Vinnebus i GP:n. Ett ner redan på andra hindret och fyra fel blev det i dag, på en tid som just nu lägger ekipaget på andra plats före Steffi och Sparven. Strax efter red det nya zeeländsk-svenska ekipaget Bruce Goodin och Bäckatorps Danny V in med hittills snabbaste fyrafelaren.

Jonnaekbergvinnebusrt
Jonna Ekberg och Univers du Vinnebus red in på andra plats med sina fyra fel. Foto: Roland Thunholm

15.35 När 14 ekipage har varit på banan är det fortfarande bara irländaren som har satt felfritt. Stephanie är snabbaste fyrafelare och ligger tvåa.

15.22 Jens Wickström och Carino BTB gick i mål med åtta fel. Irländarna har varit farliga hittills under FHS med tre segrar av fyra möjliga. Nu satte irländaren Billy Twomey med Kimba Flamenco dagens första nolla som nionde ekipage ut.

15.04 Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow var först ut för Sverige. Ett nedslag blev resultatet för ekipaget som debuterade Grand Prix här i Falsterbo för ett år sedan. När sex ekipage har ridit är ”Steffi” fortfarande i topp.

Gpstephanieholmensparvenrt
Stephanie Holmén och Sparven. Foto: Roland Thunholm

Start- och resultatlista
LÄNK TILL UPPDATERAD ARTIKEL MED RESULTAT, INTERVJUER OCH MASSOR AV BILDER

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden