Sport
5 december 2020 16:43

Falsterbo Horse Show: ”Vi vet inte vad vi kan erbjuda 2021”

Coronapandemin"Snälla, ge oss något att förhålla oss till, så vi har något att jobba för." Så skriver bland annat Falsterbo Horse Shows vd Jana Wannius i en uppmaning till kulturministern. Det är oklarheten i coronarestriktioner som gör att det är svårt att planera för Falsterbo Horse Show 2021.

Falsterbo Horse Show: ”Vi vet inte vad vi kan erbjuda 2021”
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W på väg mot SM-guld i somras då Falsterbo arrangerade SM i hoppning efter att Falsterbo Horse Show ställts in. Foto: Roland Thunholm

Det är i ett gemensamt pressmeddelande som arrangörerna bakom Falsterbo Horse Show, Nordea Open Båstad samt Åhus Beachhandboll festival efterlyser någon form av besked från kulturministern inför sina tävlingar 2021.

De menar att de skiftande påbuden om hur många det får vara på offentliga tillställningar gör det svårt för dem att veta vad de ska förhålla sig till. ”I dagsläget vet vi inte vad vi kan erbjuda för 2021. Tiden börjar bli knapp för att organisera, administrera och finansiera nästa sommars evenemang,” står det i pressmeddelandet som Falsterbo Horse Shows vd Jana Wannius har skrivit under.

Gruppen bakom pressmeddelandet påpekar att med stora mängder vaccin som snart är redo att tas i bruk borde det gå ge något att förhålla sig till för dem som arrangerar stora event. De framhåller OS i Tokyo som förebild. Där planeras det utifrån olika scenarier när det gäller pandemin.

”Som arrangörer av tre av Sveriges stora utomhusevenemang har vi var för sig både ansvar och mångårig erfarenhet av att hantera stora publikflöden och köer. Vi har redan utarbetat planer om hur vi kan hantera smittskyddet med flera in- och utgångar på flera arenor samt flertalet läktare. Vi förstår självfallet att förhållandena avseende pandemin kan ändras till det bättre eller sämre. Men snälla, ge oss något att förhålla oss till, så vi har något att jobba för,” avslutas pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden