Fälttävlan
25 augusti 2022 09:54

Fälttävlan får en Top 10-tävling i Friends Arena

Top 10Det har arrangerats inomhusfälttävlan i Friends Arena sedan 2014, men under årets Sweden International Horse Show lanseras en ny internationell tävling för världens bästa fälttävlansryttare.

Fälttävlan får en Top 10-tävling i Friends Arena
Frida Andersen och Box Leo fixade svensk seger i Friends 2021. Foto: Roland Thunholm

Top 10-tävlingarna finns inom både hoppningen och dressyren – den senare fick sin första Top 10-final under Sweden International Horse Show (SIHS) 2017. Som arrangör av inomhusfälttävlan sedan åtta år tar nu SIHS steget till att utöka tävlingarna till Agria Top 10 Indoor Eventing.

I ett pressmeddelande skriver arrangören att de tio högst rankade fälttävlansryttarna i världen kommer att bjudas in, och startfältet ska även kompletteras med två wild cards. Tävlingen inleds med en uppvärmning på torsdagen den 24 november och avgörs sedan i en final på söndagen den 27 november.

– Att vi får en sådan här världstävling inom fälttävlan till Sverige är fantastiskt spännande. Den svenska publiken får möjlighet att se de allra bästa fälttävlansryttarna i världen på hemmaplan. Formatet med Indoor Eventing ger publiken en unik möjlighet att följa dessa ekipage runt en hel bana och se hur de tar sig an de olika utmaningarna. Den här tävlingen kommer att ge både sporten och våra svenska ekipage ett lyft, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan.

Fälttävlan ska även visas upp genom olika clinics på mässarenan under SIHS.

– Vi ser oerhört mycket fram emot att lansera Agria Top 10 Indoor Eventing. När vi tar det steget blir vårt tävlingsprogram ännu mer komplett i och med att vi nu har internationella tävlingar på toppnivå inom hela fem grenar, säger Christin Ericsson, Event Director SIHS, i pressmeddelandet.

Program för Sweden International Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden