Sportnytt
15 juli 2018 15:21

Färdigridet på EM för juniorer

MästerskapDet blev en femteplats för de svenska juniorryttarna i fälttävlan vid EM i franska Fontainebleau. Selma Hammarström lyckades bäst individuellt. Däremot blev det ingen succé för de svenska kürfinalisterna i juniordressyren.

Färdigridet på EM för juniorer
Felicia Olofsson och Bellman blev bästa svenska ekipage på JEM i dressyr. Foto: Eventingphoto.com

Söndagen är den stora finaldagen vid EM för de unga ryttarna. Det är nu medaljerna ska fördelas.

De svenska fälttävlansjuniorernas hästar passerade alla hästbesiktningen och var med i avgörandet i banhoppningen. Selma Hammarström och Creevagh Cooley (sto f 2008 e Camiro de Haar Z-Colourfield, äg Mitt Hjärta Hästsport & Hälsocenter) låg på 25:e plats efter dressyr och terräng men var ett av tolv ekipage som red felfritt och klättrade till en 16:e plats individuellt.

Även Greta Wårfors, Robini (SWB val f 2013 e Robin Z-Magini, äg ryttaren) var felfri men hade lite för dåligt dressyrresultat för att kunna vara med långt fram och slutade 22:a. Bäst inför banhoppningen var Alice Andersen och Lavendel (SWB sto f 2005 e Lavirco-Alpen Fürst, äg Jon Andersen) som låg på 13:e plats, men ekipaget fick inte banhoppningen att stämma och föll ner till plats 34.

Inte heller Amanda Sternberg/El Samuel (hingst f 2006 e Königin’s Sohn-Ramiro’s Son I, äg Camilla Sternberg) lyckades med banhoppningen och därmed kunde inte det svenska juniorlaget avancera något i lagtävlingen.

Vann gjorde Frankrike med 86,0 straff, före Storbritannien och Tyskland med 91,3 och 92,9 straff. Sverige slutade femma med 122,3 straff.

Inga svenska toppar i kürfinalen

Även de svenska dressyrjuniorerna har ridit klart sin kürfinal. Sverige hade två ryttare med i finalen, men vare sig Felicia Olofsson/Bellman (SWB hingst f 2006 e Hermes-Prestige VDL, äg Charlotta och Felicia Olofsson) eller Ellen Lindén/Fairy Tale (hingst f 2007 e Friedensitter-Rosenkavalier, äg Christinelund Dressage) fick till den där riktigt perfekta ritten. Det blev 70,075 respektive 69,725 procent och plats 17 och 18 i resultatlistan.

Pallen var identiskt med hur det såg ut efter det individuella programmet i fredags, seger till Nederländerna och Daphne Van Peperstraten/Greenpoing’s Cupido, silver till Valentina Pistner, Tyskland och Flamboyant OLD samt brons till Romy Allard, Tyskland med Summer Rose.

Här hittar du alla resultat från EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden