Sverige
18 januari 10:01

Fass app finns nu även för djur

AppI databasen Fass kan sjukvårdspersonal och allmänheten söka information om olika läkemedel. Nu finns en digital version även för djur, där veterinärer och djurägare kan läsa mer om djurläkemedel.

Fass app finns nu även för djur
Fass Djur är framtagen för djursjukvårdspersonal och djurägare. Foto: iStock/Fass

Fass, som står för ”farmacevtiska specialiteter i Sverige”, är en informationstjänst där tanken är att det alltid ska finnas tillgång till aktuell och kvalitetssäkrad information om läkemedel – både för människor och djur.

Fass Djur fanns tidigare i bokform, något som ofta användes av veterinärer. I slutet av 2023 lanserades istället en app med samma information, tillgänglig för alla.

I appen kan djurägare bland annat söka på läkemedelsnamn, scanna läkemedelsförpackningar och ladda ner information. Det ska också gå att se lagerstatus av läkemedel på apoteken. Appen fungerar även när du är offline.

Läs mer om Fass app för djur

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden