Sport
29 december 2018 18:01

Favorit i repris: Medaljskrikaren som tar i från tårna

2018Just när Fredrik Jönsson ska hoppa sitt sista hinder i VM-lagfinalen ekade ett svenskt skrik, hela vägen till de svenska tv-sofforna. Den som skriker tar verkligen i från tårna och är på god väg över sargen, vilket fångades på film. Det blev ett av de mest sedda klippen hos Ridsport 2018 – se det igen här.

Favorit i repris: Medaljskrikaren som tar i från tårna
Se medaljskriket i klippet nedanför.

Det där omtalade skriket, just ögonblicket före en svensk medalj blev klar, gick inte att undgå den som såg sändningen. Inte heller för folket på plats i Tryon. På tv gick det inte att se vem som skrek, men Ridsports Annelie Frank fångade ”den skyldiga” på film – kika nedan och se hur Henrik von Eckermann tar i ända från tårna och skriver ut det som så många tänkte i samma stund.

Även personer från teamet på plats har berättat att det, vilket somliga först inte trodde, var Henrik som skrek just det som så många tänkte.
”Det var Henrik von Eckermann. Jag hörde det tydligt. Henrik är en väldigt engagerad och aktiv lagmedlem. Han vill så väldigt mycket”, sa Fredrik Jönsson själv till Aftonbladet dagen efter.

Diskussionerna i sociala medier handlade dessutom om vad Henrik egentligen hade skrikit. I Ridsports klipp hörs det inte tydligt, men tittarna som hade sett SVT:s sändning var desto säkrare på sin sak.

Vill du höra hur det lät mer exakt hemma i tv-sofforna där hela frasen ”upp nu för f*n” hörs tydligarevia tv:s mikrofoner kan du kika på klippet nederst på den här sidan. Alternativt kan du kika på Aftonbladets klipp via den här länken. Dra fram till 34 sekunder.

Så här såg det ut från sidan av banan:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tidningen Ridsport (@tidningenridsport) on


Länk till Ridsports klipp om det inte laddas här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden