Sportnytt
2 december 2017 06:00

FEI efterlyser VM-arrangörer till 2022

Samorin i Slovakien har dragit tillbaka sin ansökan om att få ordna Ryttar-VM 2022. Nu efterlyser Internationella Ridsportförbundet, FEI, nya kandidater.

FEI efterlyser VM-arrangörer till 2022
Casall under Rolf-Göran Bengtsson vid VM 2014. HIngsten är en av dem som SWB:s proffspanel lyfte fram som en gångbar fadershingst. ArkivFoto: Roland Thunholm

Från början var det två kandidater som vill arrangera Ryttar-VM 2022 – Samorin i Slovakien och Lexington i USA. Men först drog Lexington sig ur, och nyligen berättade Internationella Ridsportförbundet, FEI, att Samorin gör det samma.

Därför har FEI nu öppnat en ny ansökningsperiod. Det här är inte första gången som det är en del besvär med att hitta arrangör till mästerskapet som är en av världens största idrottstävlingar. Inför Ryttar-VM 2018 backade Bromont i Kanada bara två år innan mästerskapet som nu ska ordnas av Tryon International Equestrian Center i USA.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden