Sportnytt
18 november 2018 21:56

FEI öppnar upp för ett icke samlat VM

VM-diskussionerVM i Tryon var en rörig historia på många vis. Inför VM 2022 har inga tillräckligt bra ansökningar kommit in för att hålla ett samlat VM och FEI öppnar nu för ansökningar för VM för enskilda discipliner.

FEI öppnar upp för ett icke samlat VM
Var VM i Tryon det sista samla mästerskapet? Arkivbild: Roland Thunholm

Internationella Ridsportförbundet (FEI) har inte fått några ”realistic bids” för ett kombinerat VM år 2022 och öppnar nu upp för ansökningar gällande mästerskap med enskilda grenar. Detta stod klart efter styrelsen FEI Bureaus möte i samband med FEI General Assembly som pågår i Manama. Dock ska VM i paradressyr och dressyr avgöras under samma mästerskap.

FEI kommer fortfarande att föredra ansökningar gällande mästerskap för flera discipliner och FEI:s president Ingmar de Vos poängterar, enligt sammanfattningen över fattade beslut, att det här inte heller behöver slutet för gott för ett samlat VM med samtliga discipliner.

Han poängterade samtidigt vikten av att säkra mästerskap i de olympiska och paralympiska grenarna år 2022, eftersom dessa fungerar som kval till OS 2024. Enligt planen ska beslut om VM-arrangör(er) år 2022 fattas i november 2019.

Ridsport
Ingmar de Vos under presskonferensen i Tryon efter det kaos som uppstod i distansritten. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden