Sportnytt
17 augusti 2022 09:21

FEI söker svar kring sporthästars välfärd

UndersökningFEI tillsatte nyligen en oberoende kommission för att se över ridsportens utmaningar – och öka samhällets acceptans för sporten. Just nu genomförs en undersökning riktad mot folk inom hästnäringen. Känner du oro kring sporthästars välfärd? Svara på enkäten här.

FEI söker svar kring sporthästars välfärd
Ridsporten har alltmer fått allmänhetens blickar på sig. Foto: IStock

I juni lanserade det internationella ridsportförbundet FEI en ny kommission som ska arbeta för att öka allmänhetens acceptans för ridsporten. Grupperingen hette till en början ”Social License to Operate Commission”, men har nu bytt namn till ”Equine Ethics and Wellbeing Commission”.

Första steget är att samla in underlag från hästnäringen kring hästars deltagande i sport. Detta görs bland annat via en enkätundersökning om hästvälfärd. Enkäten kommer sedan att följas upp med en undersökning riktad till en bredare, icke-hästinriktad, allmänhet. Här under kan du svara på enkäten.

Undersökningen består av elva frågor och tar omkring 10-15 minuter att besvara. Alla svar är konfidentiella. Sista dagen för att fylla i enkäten är den 19 augusti.

Enkäten är på engelska och nås via följande länk:
The Equine Ethics and Wellbeing Commission – Equestrian Survey

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden