Dressyr
29 februari 2012 10:31

FEI hotar IDRC med avstängning

Internationella Dressyrryttarklubben (IDRC), där Kyra Kyrklund är ordförande, kallas till hearing (förhör/förhandling) i juni där utgången kan innebära avstängning för ryttarklubben. Anledningen är turerna kring ny ryttarrepresentant i Dressyrkomittén och FEI talar ovanligt hårt maktspråk.

– Vi ska gå grundligt tillväga och belysa ärendet från alla håll därför är denna processen inledd, säger Trond Asmyr, dressyransvarig på FEI.
Processen innebär inte att IDRC, som är associerad medlem av FEI, förlorar sin möjlighet att delta i FEI-aktiviteter som till exempel FEI Sports Forum i april. Det forumet har fått ökad betydelse då det fått status som ordinarie medlemsmöte, dvs ett där regeländringar kan antas vilket tidigare bara kunde ske på Generalförsamlingen. Ett tänkbart ämne för mötet är om det kommer nya regelförslag till den sk blodsregeln.

Bråket har sitt ursprung i IDRCs ståndpunkt att de bör få utse ryttarrepresentanten i Dressyrkommittén, en fråga som aktualiserade då Margit Otto-Crepin avgick från den posten. FEI utsåg två kandidater, som bara helt nyligen blivit IDRC-medlemmar. De deltog inte i IDRCs årsmöte och mötet tog därför beslutet att utesluta dem. Avstängningen är FEIs reaktion på detta och turerna efteråt.

Ridsport återkommer med uppdatering och kommentar från ordförande Kyra Kyrklund.

Läs mer (engelska)

Processen innebär inte att IDRC, som är associerad medlem av FEI, förlorar sin möjlighet att delta i FEI-aktiviteter som till exempel FEI Sports Forum i ap

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden