Sportnytt
16 september 2017 08:30

FEI:s president Ingmar De Vos invald i IOC

Under fredagen blev FEI:s president Ingmar De Vos invlad i den internationella Olympiska kommittén (IOC). De Vos blir därmed den fjärde FEI-presidenten som tilldelas detta ärofyllda uppdrag.

FEI:s president Ingmar De Vos invald i IOC
FEI:s president Ingemar De Vos har blivit invald i den internationella olympiska kommittén. IOC/Greg Martin

Under fredagen höll IOC en sammankomst i Lima, Peru, där Ingmar De Vos, FEI:s president sedan 2014, valdes in i kommittén. Belgaren Ingmar De Vos fick 70 av 78 giltliga röster och när han nu valdes in blir medlemsantalet i IOC 102 personer.

Ingmar De Vos berättar i ett pressmeddelande från FEI att det är en stor ära för honom personligen och även för FEI att han blir vald som medlem i IOC. De Vos menar att detta är ett tydligt erkännande av hur FEI har anammat och fortsätter att omforma den olympiska agendan med fokus på förändringar av sportformatet inför Tokyo 2020.
”Jag vill tacka alla IOC-medlemmar för deras tro på mig och känner mig hedrad att få tjäna den olympiska rörelsen” säger Ingmar De Vos i pressmeddelandet.

Ingmar De Vos är FEI:s trettonde president, och den fjärde av dessa tretton som blir invald i IOC. Tidigare FEI-presidenter som ingått i IOC är:

HRH Pricess Royal (Prinsessan Anne), Storbriannien
HRH Dona Pilar de Borbon, Spanien
HRH Princess Haya, Jordanien

Tidigare i veckan har IOC bekräftat arrangerande städer för två kommande olympiska spel:

Paris 2024
Los Angeles 2028

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 113 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-