Avel
16 maj 2014 20:20
Ridsportplus

Fem diplom första dagen

Bollerup är värd för 3-årstester i Ŗsterlens Hästvänners regi och där sker 3-årstest fredag och lördag med en avdelning för ponnyer lördag eftermiddag. Dagens gångarts-stjärna var Cashmira VH med 52,5 poäng. Dagens högsta hopp-poäng fick Viva La Diva LT.

Fem diplom första dagen
Cashmira VH var en verklig skönhet, modern, elegant och mycket rörlig. Här rider John Wang, till vardags beridare hos Mattias Jansson. Kim Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Första dagens schema innehöll 19 hästar md en liten övervikt för hoppstammade individer. Trots det var det gångartshästarna som tog hem de flesta diplomen. SWB:s VD Karl-Henrik Heimdahl dömde exteriör och gångarter medan Mikael Nolin delade ut omdömen om hopptalangen. Niklas Roslund dömde ridprovet för 14 hästar i det angränsande ridhuset.

Dagens högsta poäng gavs till Cashmira VH (31)(SWB e Cashmir-De Niro, uppf Västra Hoby Stuteri) som fick totalt 52,5 poäng med 9,5 för typ. Ett sto som är en verklig avbild av hingsten Cashmir som bara verkade en säsong i Sverige liksom Connaisseur.

Högsta delpoäng för hoppegenskaper gick till Viva La Diva LT  (SWB e Camaro M-Aerline H, uppf av Ingrid Carlsson) som fick 9-9, totalt 44,5 poäng. Dagens enda hoppdiplom gick till Catapult (SWB e Cabachon-Coriall, uppf Bollerup).

Resultat publiceras efter båda dagarna på Österlens Hästvänners websida.

Längre rapport med samtliga poäng från provet kommer efter helgen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden