Hoppning
28 juni 21:46

Femstjärniga klasserna inledda på stadion

GCT Stockholm 2024Hoppryttarna på Stockholms Stadion fick känna på atmosfären i arenan när det var dags för helgens första femstjärniga klasser. Linda Heed var en av de svenskar som tog en fin placering under kvällen.

Femstjärniga klasserna inledda på stadion
Linda Heed och Skylander VS. Foto: Daniel Enestubbe

Fredagen på Stockholms Stadion avslutades med två femstjärniga klasser över 145-hinder, där ekipagen fick känna på banan inför att större uppgifter väntar till helgen.

Den första klassen avgjordes i bedömning två faser. Av 43 startande var det Linda Heed och Skylander VS som blev bästa svenska ekipage med noll fel och tiden 27,95 i omhoppningen, vilket ledde till en andraplats. Det blev fransk seger för Julien Anquetin och Farah Tame.
Erika Lickhammer van Helmond och Comme Tessa VHL var även de felfria och placerade sig på fjärde plats.

I fredagens sista klass, som var en tidshoppning över 145-hinder, kom även här 43 ekipage till start. Klassen bjöd på många felfria rundor och bästa svensk blev Angelica Augustsson Zanotelli som tillsammans med Dyrka du Carry kom på fjärde plats med noll fel och tiden 59,23 sekunder. Även Evelina Tovek var felfri och placerad som nummer 10 med Winnetou de la Hamente Z.

Gct Evelina Tovek
Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z. Foto: Daniel Enestubbe

Felfri och snabbast av alla i fredagens sista klass var Tysklands Nicola Pohl med Arlo de Blondel som tog hem segern med noll fel och tiden 57,94 sekunder.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden