Hoppning
25 maj 2019 17:08

Femte ekipaget klart till ungdomarnas GP

NationelltNär det femte kvalet till Torstensons Ungdoms-GP reds i Norrköping på lördagen tog Joel Torstenson hand om Falsterbobiljetten.

Femte ekipaget klart till ungdomarnas GP
Joel Torstenson med Phinemang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var 30 ekipage som kämpade om de åtråvärda platserna till Torstensons Ungdoms-GP i Falsterbo när det hoppades kval på Norrköping Horse Show på lördagen.

Juniorerna hoppade 1,40 och de unga ryttarna 1,45.

När resultaten lades ihop visade det sig att Jump Clubs Joel Torstenson och Phinemang (SWB bal f 2010 e Phin Phin-Calido, uppf Sören Savgren, äg Dräggesta Gård) stod som segrare och därmed blev det femte direktkvalificerade ekipaget.

Joel Torstenson stod för två av klassens fyra dubbelnollor. Phinemang var snabbare än hans andra häst, Quidam de Chanel, som slutade fyra. Kajsa Björe och Ballyshan Copa Cabana blev tvåa, en dryg halvsekund efter Phinemang.

Tidigare finalbiljetter har de senaste veckorna gått till Paula Unghanse/Luxury Girl hos Kalmar Hästsportklubb, Ebba Kewnter/Cickdown på Sundbyholm och Ellinor Liwing/Caramia på Wermland Equestrian Games. På Värnamos nationella tävlingar fixade Erik Nordström och Chanel sin biljett till Falsterbo. Än återstår tre kval innan startfältet är spikat.

Utöver de åtta direktkvalade bjuds även de åtta bästa ekipagen som inte redan är direktkvalade från poänglistan in, och Falsterbo Horse Show har även möjlighet att bjuda in ytterligare fem utländska ekipage.

Resultat, kval i Norrköping

Återstående kvalplatser, Torstensons Ungdoms-GP 2019

2 juni. Föreningen Runsten Equestrian/ Runsten Equestrian Games
8 juni. Strömsholm
23 juni. Föreningen Fjärås Hoppryttare/ Gothenburg Summer Tour

Regler, Torstensons Ungdoms-GP

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden