Sverige
8 september 2021 17:25
Ridsportplus

Festlig invigning av Malmös nya anläggning

Pompa och ståtSå blev den då högtidligt invigd till slut. Malmö Civila Ryttareförenings nya anläggning i stadsdelen Husie. Bygget stod klart redan i december förra året, men när coronapandemin slog till var det bara att avvakta. I veckan var det dags för invigning.

Festlig invigning av Malmös nya anläggning
Fixat och klart. Malmö fritidsnämnds Eva Bertz håller upp saxen som bevis. Nu är anläggningen invigd. Vittne är tekniska nämnden ordförande Andreas Schönström. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Verksamhetschef Kris Kringstad stod beredd med saxen och in i den supermoderna arenan kom Ewa Bertz, ordförande i fritidsnämnden i Malmö och Andreas Schönström, ordförande i tekniska nämnden, ridande som om de aldrig hade gjort annat.

Eva Bertz hade fått uppdraget att klippa det blågula bandet och det var inga problem med det.

Därmed har nu Malmö officiellt invigt ännu en supermodern ridanläggning.

På plats på hedersläktaren fanns även kommunens Frida Trollmyr, en av dem som varit med från början när man diskuterade den dåliga statusen på stadens ridanläggningar. Frida Trollmyr minns fortfarande de studiebesök kommunens folk gjorde och hur standarden på både Malmö Ridklubb, MCR och inte minst Klagshamn var på den tiden.

Idag är det annorlunda minst sagt och gissa om MCR-gänget är glada. För att inte tala om deras hästar som lever riktigt gott i moderna stallar och med stora hagar runt knuten.

Mcr 3
Föreningens duktiga ungdomar visade upp sig i kadriljridning på invigningsdagen. Foto: Eva Österlund
Mcr 4
Ponnyn Ryan avslutade i kadriljen. Foto: Eva Österlund

Tillbakablick

Andreas Schönstrom gjorde en historisk tillbakablick i sitt tal och avslöjade också att han i unga dagar själv ridit, mest för att mamma i familjen älskade hästar och ville att han skulle prova på.
– När jag ramlade av var det inte kul längre. Men det är något väldigt speciellt i samspelet mellan hästen och människan, menade Andreas Schönström.
– Och inte minst atmosfären och tempot i stallarna där man har fokus på det viktigaste – det vill säga hästen och hur man hanterar den rätt, fortsatte han.

Granne med nya anläggningen finns också planerna på det nya Jägersro. Vilket bäddar för mer uppsving för ridsporten.
– Mötet med djuren får många att må bra. Inte bara för dem som är redan hästfrälsta, säger Andreas Schönström.

Invigningen innehöll också tal av ordföranden Bertil Sjödin och sedan red MCR:s ungdomar en fin kadrilj på sina ridskolehästar med skimlar i täten.

Mcr 5
De ridskolehästar som inte var med i invigningsprogrammet kunde njuta av ledighet i de fina hagarna. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden