Sportnytt
10 juli 2018 21:02

Fin start för svenska dressyrjuniorer på EM

MästerskapNär halva lagtävlingen är riden vid årets EM för de unga ryttarna i Fontainebleau ligger de svenska dressyrjuniorerna på medaljplats. Felicia Olofsson och Bellman ligger just nu fyra.

Fin start för svenska dressyrjuniorer på EM
Felicia Olofsson och Bellman blev bästa svenska ekipage i laget på EM. Nu fortsätter mästerskapet med de individuella klasserna. Arkivbild: Roland Thunholm

Under tisdagen drog även dressyren igång med juniorernas lagtävling. Första halvan i det 69 ryttare stora startfältet red och för Sveriges del inledde Hanna Nilsson och Daytona med 68,272 procent.

Bland de sist startande på tisdagskvällen red Felicia Olofsson och Bellman. Domarna gillade deras uppvisning som belönades med 71,182 procent, vilket ger en fjärdeplats individuellt när halva startfältet ridit.

Det svenska laget ligger därmed på bronsplats efter första dagen och i morgon eftermiddag/kväll är det dags för Ellen Lindén Urnes/Fairy Tale och Linnéa Holmgren/QC Sir Dennis att försöka hålla Sverige kvar på pallen. Marginalen till tvåan Danmark är bara 4 tiondelar, medan det är 6 procent upp till ledande Tyskland.

Bra ritt av Antonia Pettersson Häggström

I hoppningen red ungdomsryttarna sin första start i årets mästerskap. En 1,45-hoppning, bedömning C, där tidsskillnaden mellan segraren och övriga räknas om till fel. Här lyckades Antonia Pettersson Häggström bäst med Chickflick K. Felfri och en tid som räckte till 14:e plats.

Alice Tapper/Doge Dogelito och Mikaela Gustaphson/Cum Laude hade två rivningar var (åtta sekunders tidstillägg) medan Viggo Björklund/Vincero hade en grundtid som räckt till en plats bland de fem bästa, men 12 straffsekunder gjorde att han också hamnade väldigt lika i ridtid som Alice och Mikaela i mitten av prislistan.

Efter den inledande tidshoppningen ligger Sveriges ungdomsryttare på en blygsam 12:e plats av 17 lag, men två tuffa omgångar på torsdag och fredag återstår innan lagmedaljerna kan fördelas.

Finalchans för Beata Hermelin

Childrensryttarna fortsatte sin hoppning, och i dag var Beata Hermelin felfri med Titanic VDL. Därmed ligger hon på en fin 16:e plats med totalt fyra fel inför morgondagen där lagtävlingen avgörs och det blir klart vilka ryttare som får rida vidare i finalen.

Det svenska laget är tyvärr långt från medaljerna med sina 28 fel och en 15:e plats. I dagens hoppning hade Isabelle Carlstedt/Sandy och Ebba Danielsson/Bonita, 8 fel var medan Ebba Kewenter och Cickdown fick 13 fel.

Här hittar du resultaten från EM i Fontainebleu

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden