Hoppning
10 maj 2014 17:30

Fin start för Sverige

(Uppdaterad) Det blev en bra start för de svenska ryttarna, när norska Drammen Spring Tour gick in på sin tredje vecka som är en CSIO på trestjärnig nivå.

Torsdagens högsta klass gick på 1,50-höjder, där tre av de svenska ekipage som ska gå fredagens nationshoppning blev placerade.

Chef d´equipe Ragnar Bengtsson  hade säkert förklarat att morgondagen är viktigare och att 1,50-hoppningen inte handlade om att vinna. Jenny Johansson/Caleno 3, Niklas Jonsson/Caral och Erika Lickhammer/Liberty Man var i mål med vardera ett tidsfel. Det räckte till prislistan dit även Anna Olsson/Maximillian kom på samma resultat som övriga svenskar.

Johan Lundh, morgondagens fjärde lagryttare, valde 1,40-klassen som han dubbelnollade  med Miebello till placering. Där var även Erika Lickhammer/Bellinda placerad. Det har också blivit svenska placeringar i lägre klasser.

Uppdatering
Fredagen gav också flera placeringar i de individuella klasserna. Sofia Kroon var svenskbäst på 1,45-höjder som fyra efter en dubbelnolla med Rolex och Stephanie Holmén var lika felfri på nionde plats med Charlie.

Johan Lundh kom på fjärde plats med Stenhaga Anders Wictor L och Jenny Johansson var sexa med Catalux i en tidshoppning över 1,40-hinder.

Uppdatering II
Svenskarna fortsatte att plocka placeringar  även i lördagsklasserna. Erika Lickhammer dubbelnollade Bellinda till sjunde plats i guldrundans mellanturfinal på 1,45-höjder. På 1,40-höjder var hon tia med Mona, några steg bakom Stephanie Holmén/Charlie och Jenny Johansson/Casalino 2.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden