Dressyr
6 maj 2022 06:25

Fina nomineringar för paradressyren

GalaIkväll är det dags för Parasportgalan, där paradressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson och ledaren Agneta Aronsson har chans att ta hem hela tre kategorier - Årets kvinnliga idrottare, Årets förebild och Årets ledare.

Fina nomineringar för paradressyren
Louise Etzner Jakobsson på Goldstrike B.J, som gjorde mästerskapsdebut på Paralympics i Tokyo. Foto: Privat

Svenska Parasportgalan arrangeras på Åby travbana i Göteborg under fredagskvällen. Louise Etzner Jakobsson, som tog silver på Paralympics i Tokyo, är nominerad till Årets kvinnliga idrottare och Årets förebild, medan Agneta Aronsson – som sedan många år leder truppen i paradressyr – är nominerad till Årets ledare.

Galan sänds live på Sportbladet med start klockan 18.30.

Motiveringar

Årets kvinnliga idrottare: Med ett benbrott sex veckor innan Paralympics trodde många att Louise Etzner Jakobsson skulle missa spelen i Tokyo. Men den regerande bronsmedaljören från Rio de Janeiro och hennes team lyckades på ett mirakulöst sätt stå redo när spelen inleddes. Där hon och nya hästen, Goldstrike, bärgade ett bragdartat silver.

Årets förebild: Louise Etzner Jakobsson har ridit hem mängder av mästerskapsmedaljer men inför Paralympics i Tokyo var uppladdningen allt annat än optimal. Strax innan avfärd togs gipset på hennes brutna ben bort och i tävlingarna var det mästerskapsdebut för hästen Goldstrike B.J. Då visade Louise Etzner Jakobsson världen att har man bara rätt pannben och team bakom sig är medalj möjligt. Genom envishet och metodiskt arbete red hon mot oddsen hem ett mirakulöst paralympiskt silver.

Årets ledare: Med sitt outtröttliga engagemang i att leda de svenska pararyttarna mot mål och framgångar år efter år coachade Agneta Aronsson sitt sjätte paralympiska spel i Tokyo. Där blev det ännu en mästerskapsmedalj för Sveriges sammansvetsade ryttarlandslag.

Samtliga nominerade

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden