Hoppning, Ponny
13 november 11:15

Finalfältet klart i Prins Carl Philips pris

SIHS 2023Efter helgens nationella ponnyhoppning på Strömsholm är kvalserien slut - åtta ryttare har tagit sig till finalen av Prins Carl Philips pris under Sweden International Horse Show.

Finalfältet klart i Prins Carl Philips pris
Mathilda Hansson och Unsphinx D'hurl 'Vent under ärevarvet i Friends förra året. Foto: Roland Thunholm

Prins Carl Philips pris, som beskrivs som ”en av världens största cuper för kategori C- och D-ponnyer i Msv B hoppning”, har nu fått fram ett startfält till finalen i Friends Arena under första adventshelgen.

Sista chansen att hoppa hem poäng fanns på semifinal nummer fyra, som reds på Strömsholm i helgen. I kategori C vanns semifinalen av Ruben Sundberg/Snapchat, men decimalerna i totalställningen var denna gång på tvåan Jonathan Hanssons sida – han knep den sista av fyra finalplatser i kategorin med förra årets vinnare, Unsphinx D’hurl ’Vent, som då reds av storasyster Mathilda.

Resterande tre finalplatser bland C-ponnyerna gick till Hannah Blomberg/Hembys Florian, som genom en seger och en andraplats endast behövde två försök för att toppa kvalen totalt, före Lea Östman/Athenas Berling och Lovisa Ekeblad/Knockshanvalley Harley.

Bland de största ponnyerna avslutade Mathilda Hansson kvalserien med en seger i sadeln på Dance with Me oak, och toppade ligan totalt med sina 44 poäng. Hon får därmed chansen att återupprepa förra årets vinst i Friends, nu med ny ponny.

Mathilda får sällskap av Enya Styffe/Fionns Pride, Selma Gustafsson Thelin/Barravalley Shadow och Lovisa Gelin/Deesje, som alla kom till start på Strömsholm.

Final under SIHS

Under Sweden International Horse Show rider de åtta ekipagen en uppvärmningsklass under lördagseftermiddagen i Lätt A+, för att sedan göra upp i finalen över Msv B-hinder på söndagen.

Slutställning kategori C
Slutställning kategori D
Läs mer om Prins Carl Philips pris
Resultat Strömsholm kategori C
Resultat Strömsholm kategori D

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden