Hoppning
12 juli 2022 18:23

Finalklart för unga hopphästarna i Falsterbo

FHS 2022Många starter senare är det äntligen finalklart för de 5- och 6-åriga hopphästarna i Falsterbo. Se vilka som får rida in på stora gräsbanan i helgen.

Finalklart för unga hopphästarna i Falsterbo
Quizano VDL är en av de finalklara 6-åringarna med Magnus Österlund i sadeln. Foto: Yvonne Karlsson

Det har hoppats ordentligt på Falsterbobanan de senaste dagarna, bara 6-åringarna utgjorde drygt 200 starter fördelat över två dagar och 5-åringarna var ungefär lika många. Första semifinalen gick i 1,20 för 5-åringarna som sedan hoppade 1,25 i andra. För 6-åringarnas del har det varit 1,30-hoppning bägge dagarna, först med bedömning A och därefter mot klockan.

Bland 5-åringarna (och 6-åriga fölston) går de 20 bästa hästarna med lägst total antal fel efter semifinal 1 och 2 till final, bland 6-åringarna gäller samma sak för de 22 bästa.

Quizano VDL (BWP hingst f-16 e Diamant de Semilly (SF)-Kannan, uppf BVBA Stoeterij ’t Merelsnest, äg Magnus Österlund) riden av ägaren Magnus Österlund är en av de finalklara 6-åringarna tillsammans med Lyandro MDB (KWPN hingst f-16 e Grand Slam VDL-Ahorn, uppf M. de Boer, äg MW Collection AB), även den riden av sin ägare Marcus Westergren. Nämnda ekipage vann även tisdagens tidshoppning.

Kajsa Björe och André Brandt fick med sig två 6-åringar vardera till finalen.

Många finalklara 5-åringar

Bland 5-åringarna gick samtliga 32 dubbelnollor till final. Finalklara är bland andra bruksprovsvinnaren Zezar Hästak (SWB hingst f-17 e Casanova Hästak-Cabachon, uppf/äg Hästak AB) med Fanny Kullmyr i sadeln, som även tog 6-årige hingsten York Hästak (SWB hingst f-16 e Dirco Hästak (SWB)-Heartbeat, uppf/äg Hästak AB) till final. York är son till Thelma Hästak som är en av Peder Fredricsons framtidshästar.

Finalerna rids i 1,25-hoppning för 5-åringarna på lördag och i 1,35-hoppning för 6-åringarna på söndag. Bägge finalerna går med bedömning A:1a, och de tre främst placerade 5-åringarna är direktkvalade till semifinalerna i Falsterbo nästa år. Fel från semifinalerna följer inte med till finalen.

De 4-åriga hopphästarna rider kval först på torsdagen med final på lördagen. De 12 bästa 7-åringarna med lägst antal fel efter de två semifinalerna i helgen går 1,35-kvalet mot klockan på torsdagen med final i 1,40 med bedömning A:1a på söndagen.

Finalklara 6-åringar.
Finalklara 5-åringar.

Folksam Open hopphästar – serieregler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden