Hoppning
12 oktober 2020 09:27

Finalklart i Västra zonen – Billdals RK vann totalen

Lag-SMBilldals Ridklubb visade vart skåpet skulle stå när finalbiljetterna delades ut i Västra zonen av elitallsvenskan under söndagskvällen. Klubben vann totalen och är därmed klara för lag-SM. Med sig tar de Hallands Equestrians Ridsportförening och Hagens Ridsportförening, som delade på andraplatsen.

Finalklart i Västra zonen – Billdals RK vann totalen
Söndagens Billdalslag med lagledaren Carina Olofsson i mitten. Foto: Billdals Ridklubb

Efter söndagens kvällshoppning hos Lidköpings Ridklubb stod det klart att det blir Billdals Ridklubb, Hallands Eqestrians Ridsportförening och Hagens Ridsportförening som får åka till lag-SM på Strömsholm. Billdals Ridklubb var felfria men missade segern med en sekund i lördagens omgång. På söndagen fick de med sig ett ynka tidsfel, men slog ändå till med seger i 1,40-klassen.

Billdals Ridklubb har många duktiga ryttare ”i stallet” och lagledaren Carina Olofsson hade plockat in en helt ny konstellation till söndagen. I laget red Ebba Kewenter med Gecurella, Linn Hermansson med Cachie SB, Linn Widmark med Coleburn och Josephine Karlsson med Cosimo. Lördagens lag bestod av Andrea Jarnevall med Cohinoor de Vil, Nellie Stenvall med Cassian 7, Emma Olofsson med Callahan och Anna Skårberg med Gravinissa SW.

Hagens Ridsportförening hade det något kämpigare i söndagens omgång, men tack vare segern i lördagens omgång fick de poäng som räckte till en finalbiljett. Hallands Equestrians Ridsportförening har snubblat på mållinjen två år i rad, och äntligen blev det SM-final.

Resultatlistor Lidköping.

Aktuell ställning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden