Hoppning, Ponny
10 augusti 2021 15:37

Finalklart på SM i Mantorp

Ponny-SMEfter två kvalomgångar står det nu klart vilka ponny- och childrenekipage som har tagit sig till SM-final på torsdag. Det har även delats ut medaljer i inverkans-SM för children, där Mathilda Hansson fick kliva högst upp på prispallen.

Finalklart på SM i Mantorp
Saga Dabäck och hennes c-ponny Parcglas Splendid Tiara har hoppat felfritt genom de två SM-omgångarna. Foto: Pernilla Hägg

Det var en jämn trio som gjorde upp om medaljerna i inverkans-SM för childrenryttare på måndagen, en kamp som vanns av Flyinges Mathilda HanssonJavenia (BWP sto -09, e Non Stop-Romeo, uppf Suzy Lizmont, äg Jonas Hansson).

Mathilda, som har bråda dagar i Mantorp då hon även rider c- och d-ponny, belönades med 25,1 poäng, vilket gav henne 0,1 poängs försprång till tvåan Lilly Smith och High Pea (SWB sto -05, e Hip Hop-National Zenith xx, uppf Stall Högalund, äg Ronny Boy, Anita Boy).

Lika lite, 0,1 poäng, skiljde det sedan ner till bronsmedaljören Stella Holm och hennes egen Darwin (SWB val -06, e Cardento-Burggraaf, uppf Stall Danora AB).

Medaljörerchildreninverkanlennartl-7405
Tre glada medaljörer på inverkans-SM. Foto: Pernilla Hägg

Finalfälten klara

Efter att samtliga tre ponnykategorier samt childrenryttarna nu ridit sina andra kvalomgångar under tisdagen, är startfälten klara till torsdagens SM-finaler.

Bland b-ponnyerna har 20 ekipage kvalat in till finalen, medan c-ponnyerna blir 23 i final. De största ponnyerna har 25 ekipage i startlistan och på häst har de 21 bästa efter två omgångar en finalplats.

SM-final b-ponnyer

SM-final c-ponnyer

SM-final d-ponnyer

Startlistor, resultat och program

Resultat inverkans-SM children

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden