Sportnytt
9 juni 18:14

Finansiering klar för FEI:s nya hästvälfärdsstrategi

HästvälfärdSex områden står i fokus när FEI skjuter till över en miljon euro till hästvälfärdsarbetet, i enlighet med rekommendationerna i slutrapporten från Equine Ethics and Wellbeing Commission, EEWC.

Finansiering klar för FEI:s nya hästvälfärdsstrategi
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

– Detta är en viktig dag för hästens välfärd och FEI, säger FEI:s ordförande Ingmar De Vos i ett pressmeddelande efter styrelsen 4-5 juni enhälligt beslutade om finansiering på en miljon Schweiziska franc, motsvarande närmare tolv miljoner SEK, för att lansera strategin Equine Welfare Strategy Action Plan.

Handlingsplanen följer rekommendationerna från Equine Ethics and Wellbeing Commissions slutrapport och fokuserar främst på sex oråden. Däribland användning av utrustning, erkännande av fysisk och psykisk stress hos hästen, korrekt ridning samt hästar för tävlingsbruk. Konkreta åtgärder är ännu inte offentliggjorda, men Ingmar De Vos menar att finansieringen är ett viktigt steg.

– Betydande åtgärder har skisserats, som kommer att gynna hästens välfärd och kommer att ha en kraftfull inverkan på sporten som helhet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden