Hoppning
28 juni 16:39
Ridsportplus

Fint EM-besked av Ellen och Olle: ”Old but gold”

GCT Stockholm 2024Han är 22 år och hans ryttare Ellen Hammarström vet inte säkert, men tror att kommande EM blir hans elfte och sista. Legendariske Ocean des As, aka Olle, visade återigen vilken världsklassponny han är när ekipaget tog en fin placering i Stockholm.

Fint EM-besked av Ellen och Olle: ”Old but gold”
Ellen Hammarström och Ocean Des As, "Olle". Foto: Daniel Enestubbe

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Visserligen snoddes förstaplatsen av finska ryttaren Veera Salminen och Nero van de Bucxtale efter en rasande snabb omhoppning, men Ellen Hammarström sken ikapp med den intensiva solen över Stockholms olympiastadion som mycket belåten tvåa. De blev därmed bästa svenska D-ponnyekipage i den första omgången av SHW Young Talents på fredagen.

  – En väldigt bra bana. Inte komplicerad men ändå en bra uppvärmning inför i morgon. Olle gjorde det helt perfekt och det finns ingenting att lägga till när det gäller honom, säger Ellen Hammarström.

  Nej, vad ska man säga om denne Olle som inte redan är sagt?
  – Jag vet inte. Old but gold. Han är en riktig pärla som vet hur man gör. Han är väldigt försiktig men fortfarande pigg som alltid.

  Mästerskapsponny med rutin

  För Ellen är det sista året som ponnyryttare och hon står därmed inför sitt sista EM. Om det säger hon:

  – Det ska bli jättekul. För Olle är det hans tionde eller elfte EM och eftersom det är mitt sista ponnyår är det antagligen också Olles sista EM.

  435972624_3661709030809439_3500670869809355409_n
  Ellen Hammarström och Ocean Des As, ”Olle”. Foto: Daniel Enestubbe

  Mathilda gjorde debut på Stadion

  Trea precis efter Ellen Hammarström kom en annan EM-uttagen ponnyryttare, Mathilda Hansson Helga Th. O. Precis som Ellen svarade Mathilda för en väldigt fin och felfri runda.

  – Min ponny kändes väldigt bra och det var en fantastisk känsla att rida in på den här arenan för allra första gången. Det är kul att de arrangerar tävlingar för ponny och children där även de femstjärniga storhästryttarna är med, säger Mathilda Hansson.

  Du är EM-uttagen. Hur ser du fram emot mästerskapet?
  – Vi har ett jättestarkt ponnylag och jag hoppas att vi kan ta medalj. Det är även mitt individuella mål.

  448882228_850739420237348_6419948587657742603_n
  Mathilda Hansson och Helga Th.O Foto: Daniel Enestubbe

  Att Sverige skickar ett starkt ponnylag till EM understryks av att även Victoria Jensen svarade för en stabil och felfri runda med sin Inez och slutade fyra i klassen.

  ”Speciellt”

  Childrenklassen avlöste ponnyklassen och här var det brist på svenska nollor. Segern gick även här till Finland och Sani Illi med Backwoods Challenger före norskan Sille Hartvig Nielsen med Quimono de la Roque. Dessa var startfältets två enda felfria ekipage. På tredje plats kom Nikki Andersson och K&T Cabaque som bästa svenskekipage.

  Även för Nikki var besöket på Stadion hennes första i karriären och precis som Hammarström och Hansson gillar hon arenan.

  – Att rida på en så här stor arena är lite speciellt, det blir lite nervöst men jag tycker att min häst hoppade fint. Jag red iväg på ett hinder där jag skulle ha suttit upp men det kändes ändå jättefint, säger Nikki Andersson som också har ett EM att se fram emot.

  Resultat SHW Young Talents Ponny

  Resultat SHW Young Talents Children

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden