Sportnytt
16 juli 2014 13:13

Fler förändringar i TR

Nu har fler ändringar i TR, Tävlingsreglementet, slagits fast. Förutom förändringar i ponnyryttarålder kommer ett pilotprojekt i Skåne inledas, där ryttare med funktionsnedsättning kommer att kunna tävla i dressyr på en vanlig tävling.

Förslaget – som kom från FU-kommittén – kommer nu att bli ett pilotprojekt i Skåne genom att FU-klasser kommer att integreras under ordinarie dressyrtävlingar.

Förhoppningen är att öka antalet tävlingstillfällen för ryttare med funktionsnedsättning. FU-ryttare kommer att kunna starta i valfritt dressyrprogram under en tävling. FU-ryttare är indelade i fyra grader beroende av handikapp.

Vid de här tävlingarna bedöms FU-ryttarna enligt en variant av ”bedömning A” där ekipage som uppnår 60 procent tilldelas blågul rosett. FU-ryttarna bedöms av de domare som redan dömer på tävlingen.

Ponnymätning
Mätreglementet kommer också att ändras från och med 2015 så att det ges en dispens från mätning av ponny under januari varje år. Det innebär att ponny kan tävla med årsintyg från föregående år på tävlingar under januari månad.
 Anledningen till förändringen är att det är få helgfria dagar i början på januari och svårt att mäta ponny under de första veckorna på det nya året.Avgiftshöjning
En avgiftshöjning av bland annat FEI-pass kommer att ske.Här kan du läsa om fler förändringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden