Sportnytt
14 september 2015 11:22

Fler 4-åringar redo för final

Kval nummer fyra av fem till 4-årschampionatet i dressyr avgjordes i Tingsryd och bäst var Zwingfly med Johanna Due-Boje. I Kungsbacka bland de 4-åriga hopphästarna fick Qrumbuktus San med Josefin Hansén Billberg högst poäng.

Finalen av unghästchampionatet och Breeders Trophy närmar sig med stormsteg. I helgen blev ytterligare några lovande unghästar finalklara i hoppning och dressyr.

I Tingsryd ordnades det fjärde dressyrkvalet för 4-åringarna. Zwingfly (hingst, e Zuidenwind – Master), riden av Johanna Due-Boje, belönades med dagens högsta poäng, motsvarande 82 procent. Över 80 var också Zaccheus (valack, e Blue Hors Don Romantic – Caprimond) som reds till 80,4 av Antonia Öhrstam. Till finalen gick även Buskhagas Zaafira med Anna Svanberg, Gørklintsgårds Touché med Ida Håkansson och Tiger G med Tundi Andersson. Ett dressyrkval återstår och det går i Flyinge på söndag.

Bland 6-åringarna fick Scara Boena (sto, e Scolari – Bergamon) högsta summan, 77,8 procent. Hon reds av Cecilia Kristoffersen som även red Floris (hingst, e Velazquez – Jazz) till seger bland 5-åringarna på 78 procent jämnt. Två till 6-åringar kvalade kvalgränsen på 72 procent till finalen. Det var Remington med Stephanie Wretmo och Tracy Chapman med Marie Knutsson.

Vid de 4-åriga hopphästarnas semifinal i Kungsbacka var Qrumbuktus San (valack, e Cosmeo – Quite Easy) bäst på totalt 32,2 poäng med Josefin Hansén Billberg. Till final gick även Main Question med Victoria Almgren, Karachi med Mikael Nordin, Cavani med Pontus Berndtsson, High Scamp med Anna Wessman Karlsson och Colada med Marlene Lindblad. Till helgen rids de sista fyra semifinalerna inför 4-åringarnas finalhoppning.

Här kan du läsa mer om hur kvalen går till.
Resultat Tingsryd
Resultat Kungsbacka

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden