Avel
6 juni 2020 06:29

Flera digitala expertföreläsningar om avel

FöreläsningarKunskap behöver spridas och delas även i pandemitider. SWB erbjuder nu tre digitala föreläsningar av experter för den som är avelsintresserad.

Flera digitala expertföreläsningar om avel
Vägen till föl i en sommarhage är lång. Nu ger SWB lite hjälp på traven för den som vill lära sig mer om bland annat hingstval och exteriörbedömning. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det är avelsförbundets koncept SWB on the road – en turné runt om i landet – som nu blir digital i stället.

Det handlar om tre webbföreläsningar med tre experter inom olika områden. Detta berättar SWB på sin webbplats.

Föreläsningarna är till både för den som inte har så mycket erfarenhet av avel och dem som har det.

SWB:s avelsledare Emma Thorén Hellsten håller föreläsningen Från tanke till föl, som bland annat handlar om hingstval och kostnader kring betäckning. Denna föreläsning är den 8 juni.

Rutinerade uppfödaren Eva Gudmundsson föreläser om hur hon tänker i sitt avelsarbete samt vad man ska tänka på kring val av hingst till sitt sto den 15 juni.

Christina Olsson i SWB:s avelsvärderingsnämnt föreläser om hästens exteriör, hur den har förändrats över tid, varför vi bedömer hästens exteriör samt vad som tittas på vid bedömning av hästens exteriör den 25 juni.

Mer information om föreläsningsserien finns på SWB:s webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden