Sverige
14 november 2019 09:38

Flera sadelstölder i Västsverige

Misstänkt ligaDen senaste tiden har flera stall i västra Sverige fått påhälsning av sadeltjuvar - sadlar för över 100 000 kronor har försvunnit från minst fem stall.

Flera sadelstölder i Västsverige
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Det var i förra veckan som en stallägare utanför Vänersborg upptäckte att dörren till sadelkammaren var uppbruten, och sex sadlar saknades. Sadlarna var tillsammans värda över 100 000 kronor, skriver Strömstads Tidning.

Bara en kilometer från gården fick ännu ett stall besök av sadeltjuvarna, men här lyckades de inte ta sig in i sadelkammaren. Istället stals en sadel och ett träns till ett värde av cirka 45 000 kronor från en hästtransport. Enligt tidningen har familjen som bor på gården bilder från en övervakningskamera, som de lämnat till polisen.

Misstänkt liga

Bara ett dygn senare var det dags igen, då någon försökte bryta sig in i ett stall i Brålanda. Även här misslyckades försöket, men tjuvarna fick istället med sig verktyg från en firmabil som stod på gården. Enligt polisen har totalt fem ärenden om inbrott i stall rapporterats i Fyrbodal den senaste tiden, skriver GT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden