Dressyr
25 juli 2019 10:42

Flera svenskar med i toppstriderna vid EM

EuropamästerskapU25-ryttarna har gjort strålande insatser i lagtävlingen och flera andra svenska ungdomsryttare ligger bra till i sina åldersgrupper. Här hittar du en sammanfattning över de inledande blågula EM-starterna.

Flera svenskar med i toppstriderna vid EM
Emma Jönsson på Donizetti och Villiam Grönberg på Vallentin ligger båda på en individuell fjärdeplats när större delen av deras startfält ridits vid EM (arkivbilder). Foto: Jenny Schwieler Staaf/Helena Lundström

EM i dressyr för unga ryttare startade med lagtävlingar under onsdagen i San Giovanni, Italien. Sverige har individuella ryttare i alla åldersgrupper, och lag för juniorer, Young Rider och U25. När större delen av de flesta klasserna ridits är flera svenska ryttare med i toppstriderna.

Svenska truppen till EM i Italien:

U25: Marina Mattsson, Emma Jönsson, Isabella Tovek, Beata Söderberg.
Young Rider: Evelina Söderström, Linnéa Williamsson, Cecilia Bergåkra Berglund, Elin Mattsson.
Juniorer: Ellen Lindén Urnes, Amanda Lindholm, Ellen Hidgård, Emelie Svanström.
Children: Moa Hassellund, Villiam Grönberg.

Juniorer

Närmare 80 juniorryttare gör upp om medaljerna. Klassen började på onsdagen och fortsatte under torsdagen, när 55 ekipage har ridit ligger Amanda Lindholm och Rozette på tjugonde plats med 69,515 procent, Emelie SvanströmToscham SD som red ihop 69,061 procent ligger på 23:e plats och Ellen HidgårdQuinello T som belönades med 69 procent ligger på 24:e plats. I toppen ligger tre tyska ryttare med Jana Schrödter och Der Erbe som nummer ett med 76,303 procent.

Efter första dagen ligger det svenska laget på en femte plats bland 15 nationer. Leder för förstås Tyskland. Under torsdagen startar Ellen Urnes Lindén och Fairy Tale klockan 11:12.

Young Rider

57 YR-ryttare startar i klassen som också började under onsdagen och forsätter under torsdagen. När 42 ekipage ridit är Elin MattssonBeckham bästa svenska ekipage med 71,118 procent och en sjätteplats. Linnéa Williamsson och Tabasco har ridit ihop 68,118 procent och ligger tolva och Cecilia Bergåkra Berglund och Primavera belönades med 67,824 procent och ligger på en sextonde plats. Klassen leds av Nederländernas Daphne van PeperstratenGreenpoint’sCupido med 74,265 procent.

Lagmässigt ligger Sverige på en tredje plats bland 11 startande lag. Nederländerna ligger i ledning. En svensk ryttare återstår under torsdagen, Evelina Söderström/Weihenstephaner som startar 11:42.

Children

Bland childrenryttarna har 26 av de 51 ekipagen ridit. Här är Villiam Grömberg och Vallentin med i toppstriden med en fjärdeplats på 69,577 procent. Moa Hassellund och Dior SD red ihop 63,269 procent och ligger på en tjugonde plats. Leder gör Lara van Nek, Nederländerna, på Fariska med 77,461 procent. Sverige har inget childrenlag med i Italien utan de svenska ryttarna startar endast individuellt.

U25

Blågult i toppstriden är det även bland U25-ryttarna. Här startar 34 ekipage och när 17 ridit ligger Emma Jönsson och Donizetti på fjärde plats med 69 procent och Nathalie WahlundCerano Gold femma med 68,176 procent. Tyskt i ledning genom Raphael Netz och Lacoste på 71,676 procent.

Vilka placeringar lagen har i U25 går inte att utläsa av resultatlistorna, men utifrån de individuella resultaten bör Sverige ligga på en andraplats efter Tyskland. Under torsdagen startar Beata Söderberg/Harmony’s Fiorano klockan 17:06 och Isabella Tovek/Happiness klockan 18:51.

Arrangörens hemsida
Resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden