Sverige
30 mars 2018 13:44

Flera till sjukhus efter hästolycka

AmbulansLångfredagens hästmys slutade med en skentur och ambulansfärd för flera personer på en camping i Uddevalla kommun vid lunchtid.

Flera till sjukhus efter hästolycka
Flera personer fick föras med ambulans till sjukhus efter skenturen inne på campingen. Arkivbild

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm vid lunchtid på långfredagen. Det var vid en camping i Uddevalla kommun som en olycka med häst och vagn ska ha inträffat.
– Ett flertal ambulanser varit framme och två av dem har kört skadade till sjukhus, uppger Sofie Schmidt teamledare på SOS Alarm till Expressen.

En häst som drog en vagn ska av okänd anledning börjat skena. Fem-sex personer ska ha suttit på vagnen. Ett ögonvittne berättar att det var ”närmst kaotiska scener”. Enligt Aftonbladet ska den skenande hästen också sprungit in i bilar.

Exakt hur många som har förts till sjukhus och vilka skador dessa har är i nuläget oklart. Campingen vill inte kommentera händelsen förrän polisen har gjort sin undersökning. Det misstänks inte något brott i det här läget, utan polisen rubricerar det som en olyckshändelse.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden