Sverige
2 december 2019 16:12

Flyinge visar vägen till framtiden

Flyinge bjuder inFlyingedagarna gör comeback i ny tappning med utbildningsshow och öppet hus. Beridarclinic, tömkörningskadrilj och Jens Fredricsons tankar om framtidens ridhäst är bara några av punkterna på det fullspäckade programmet som drar igång på fredag eftermiddag.

Flyinge visar vägen till framtiden
Jens Fredricson brinner för hästutbildningar som följer med utvecklingen. Foto: Marielle Andersson Gueye (Flyinge)

Många av dagens svenska elitryttare har någon gång tränat eller tävlat på Flyinge. Riksanläggningen är också ett välkänt ridsportnav med bland annat clinics och elitauktioner på programmet – och under lång tid var Flyingedagarna ett återkommande inslag på hösten med publik från hela landet.

Nu återuppstår den storslagna traditionen, men med fokus på att visa upp Flyinges olika utbildningar under rubriken ”Flyinge Education Show”.

På Flyinge finns det utbildningar både på gymnasie- och universitetsnivå samt i form av yrkesutbildningar som hovslagarutbildningen och beridarprogrammet.

På fredag klockan 15.00 finns det möjlighet att besöka lektioner, ridhus och stallar på Flyinge och träffa både lärare och elever samt de 110 hästarna. Bland annat kan besökarna ta del av när ridkonstprofessorn Jan Jönsson undervisar de blivande hippologerna i personlig coachning.

Klockan 18.00 börjar Flyinge Education Show och det är ett fullspäckat program där bland annat körmästaren Marie Kahrle visar upp sina färdigheter, unghästeleverna visar steg för steg hur en inridning går till och hovslagarna visar allt de kan göra.

Lite extra spännande är kanske programpunkten där Jens Fredricson delar med sig av sina tankar kring framtidens ridhäst. I rollen som stallmästare både på Flyinge och Strömsholm har han ett övergripande kvalitetsansvar för både ridningen och hästarna samt för utvecklingen av ridkonsten.

Läs hela programmet här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden