Sverige
6 juli 2018 07:44

Foderhjälpen samordnar djurägares jakt på foder

TorkanBristen på grovfoder är akut i stora delar av Sverige. Nu finns gruppen Foderhjälpen på Facebook och där finns bland annat kontaktuppgifter till säljare utomlands och sammanställning av kommuners insatser.

Foderhjälpen samordnar djurägares jakt på foder
Foderhjälpen har startas för att hjälpa den som söker foder i den kraftiga torkan. Arkivbild

”Här kan vi hjälpas åt att förmedla foder, slaget som på rot.” Det är beskrivningen av gruppen som snabbt har fått flera tusen medlemmar.

I gruppen finns det bland annat dokument som är uppdelade geografiskt för att det ska bli enklare att söka. Där kan medlemmar i gruppen skriva till om de söker eller har foder och/eller bete.

Det är ägare till olika slags djur som är medlemmar i gruppen, och de flesta söker grovfoder att köpa. Det finns också kontaktuppgifter till säljare av grovfoder i andra länder, men det är också många markägare som erbjuder sig att låna ut sin mark till betesdjur eller för slåtter.

Foderhjälpen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden