Nyheter
22 augusti 2018 10:18

Foderkrisen gör att ridskola läggs ned

TorkanÖrstigsnäs ridskola utanför Nyköping klarar inte de högre foderpriserna i torkans spår utan lägger ner. De tio ridskolehästarna är redan sålda.

Foderkrisen gör att ridskola läggs ned
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

– Det är tungt. Jag har gråtit massor. Men det var nödvändigt, säger Elin Larm som drev ridskolan till Södermanlands Nyheter.

Den torra sommaren har gjort att kostnader för foder har stigit ordentligt. Elin Larm och hennes mamma, som tog över ridskolan för tre år sedan, beslutade därför redan i somras att lägga ned ridskolan som hade 120 ridande elever.

Ett tag funderade de på att behålla några hästar och göra om verksamheten genom att erbjuda elever att bli medryttare.
– Men när vi såg hur foderpriserna steg lämnade vi den tanken. Ingen skulle kunna betala vad det kostar, säger Elin Larm till tidningen.

Under sommaren såldes de tio ridskolehästarna.
– Det var en konstig känsla när hästarna lämnade gården. De har ju varit mina arbetskollegor, säger Elin Larm som nu planerar att driva inackoderings- och utbildningsstall i stället.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden