Hoppning
10 december 2017 09:59

Följ Angelie i världscupen

Sjunde omgångenI dag rids sjunde omgången av den västeuropeiska ligans världscup i hoppning. På plats för att försvara de svenska färgerna i spanska La Coruña finns Angelie von Essen. Här hittar du alla länkar du behöver för att följa tävlingen.

Följ Angelie i världscupen
Angelie von Essen rider världscupen i La Coruña (här med annan häst). Foto: Mikael Persson

När den sjunde omgången av världscupen rids saknas de allra största toppnamnen – tävlingen krockar nämligen med stortävlingarna i Genève. Detta hindrar dock inte holländska Maikel van der Vleuten som får utses som helgens storpendlare i hoppsporten – Top-10-final i Genève i går och i dag rider han världcupen i La Coruña. Maikel är den högst rankade ryttaren som startar i klassen, han är nummer sex på världsrankningen.

Eftersom många av de högst placerade i världscupligan inte är på plats kan det bli stora förändringar i tabellen. Daniel Deusser är den högst rankade i ligan och han ligger på en femte plats med 32 poäng. Vinner han och får ytterligare 20 poäng går han upp i en rejäl ledning.

Många ryttare som ligger runt 20 poäng i ligan kommer till start i La Coruña för att jaga viktiga poäng. Denis Lynch, ovan nämnda Maikel van der Vleuten, Aldrick Cheronnet, Eduardo Alvarez Aznar och Jur Vrieling går alla upp till 40 poäng eller mer om de kniper dagens seger.

Klassen startar 17:00 och har 40 startande ekipage. Svenska duon Angelie von Essen och Crush (SWB val f-07 e Corlensky G-Cardento, uppf Nydala Equestrian) går ut som nummer sju. Angelie gör sin första världscupstart för säsongen. Crush har hon tävlat sedan i somras och hästen är ännu lite orutinerad på dessa nivåer – tävlingen i La Coruña blir den tredje starten för Crush i femstjärnig 1,60.

De svenska ryttare som ridit i år är Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Evelina Tovek. Alla har tagit poäng. Henrik von Eckermann ligger för tillfället på andra plats i tabellen med 40 poäng och kan känna sig relativt säker på en plats i finalen. Douglas ligger på tolfte plats med 24 poäng och Peder har en 25:e plats med 13 poäng.

Startlista 
Aktuell ställning
Livesändning SVT Play
Livesändning FEI TV 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden