Fälttävlan, Ridsport Play
17 oktober 2020 10:22

Två svenska ekipage kvar i UVM efter terrängen

MästerskapDe svenska ekipagen i 6-åringarnas klass på UVM blandade och gav i lördagens terräng. Det blev både en dubbelnolla och en uteslutning.

Två svenska ekipage kvar i UVM efter terrängen
Unghäst-VM i fälttävlan har gått i franska Le Lion d’Angers under många år. Arkivbild: Lena Särnholm

Lördagen i franska Le Lion d’Angers är vikt åt terrängprovet.

De 38 6-åringarna med tre svenska ekipage var först ut med start klockan 10.30.

Johan Lundin och Dos Si Bon gjorde en stabil terräng över de bitvis spektakulära hindren. Underlaget släppte något då och då, men den brune valacken löste uppgifterna på ett trevligt sätt och gick i mål utan fel på hinder och inom tiden.

Aria Ramkali och Flanders började med fina språng av den uppmärksamma hästen. Mot hinder 6 halkade valacken lite i svängen mot hindret och bröt sedan ut åt vänster två gånger. Efter det såg flytet och rytmen ut att vara förlorad och efter ytterligare en utbrytning på hinder 8B var UVM-äventyret över för ekipaget.

William Nilson Fryer och Joël var sist ut i den svenska trion. Ekipaget gjorde en övertygande och stabil terrängrunda. Den elegante valacken tittade sig noggrant för vid flera hinder, som till exempel det stora nedhoppet i slutet på banan, men gav hela tiden rätt svar på frågorna. Det blev felfritt på hinder och 3,6 straff för tiden.

När 6-åringarna var klara med sin terräng vid 13-tiden återstod 33 av de 38 ekipagen. Storbritanniens Tom Mc Ewen håller i sin ledning tillsammans med MHS Brown Jack och står kvar på sitt dressyrstraff, 26,6.

Johan Lundin är bästa svensk på plats 22 och William Nilson Fryer ligger direkt efter, på plats 23.

I mästerskapet för 7-åringar finns inget svenskt ekipage med. Där fick terrängen ett större utslag och 28 av de 42 hästarna är kvar i startfältet. Det är tyskt i topp genom Sophie Leube/Sweetwaters Ziethen TSF.

Mästerskapet avslutas med hästbesiktning och hoppning i morgon, söndag.

 

Kolla in den tvåstjärniga terrängen för 6-åringar.

Kolla in den trestjärniga terrängen för 7-åringar.

Här kan du följa terrängen via arrangörens webb-tv.

Live-resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden