Dressyr
14 mars 2015 22:13

Paulinda klar för Las Vegas

Paulinda Friberg fick 76,650 procent när det reds världscupkür i holländska ‘s-Hertogenbosch på lördagen. Det räckte till en åttonde plats och en plats i finalen som går i Las Vegas i mitten av april.

Paulinda klar för Las Vegas
Paulinda Friberg blev åtta i lördagens världscupkür i Holland.

– Jag har varit så fokuserad på att rida så bra som möjligt. Först nu när de börjar rycka i mig och tala om hur hästana ska flyga till finalen i Las Vegas börjar det sjunka in. Jag är i världscupfinal, säger Paulinda Friberg till Svenska Ridsportförbundet.
– Jag har inte riktigt fattat det här ännu. Men ikväll får jag väl fira på något sätt. säger hon från stallgången.

15 ekipage hade kvalat till lördagens världscupkür och Paulinda Friberg och hennes di Lapponia T gick ut som nummer åtta i klassen. Malin Hamilton var nära att ta en plats i startfältet men några missar i ettorna blev för dyrbara i kvalet. 

Tysklands Fabienne Lütkemeier var först i startfältet med 16-årige Qui Vincit Dynamis. Ekipaget visade ett program med jämn kvalitet, dock ett litet minus för skritten. Det blev 76 procent.

Sverigebekantingen Favourit, som tidigare tävlades av Tinne Vilhelmson Silfvén, var andra häst ut i arenan med Tysklands Sönke  Rothenberger. Ekipagets galoppdel höll högre klass än travdelen och publiken fick bland annat se fina piruetter. Det blev 75,375 procent.  

Paulinda Friberg gick upp andra plats efter en kür som höll jämn, hög kvalitet utan några missar. Hennes eleganta sto bjöd bland annat på fina piruetter. Det blev 76,650 procent och en andra plats när sju ekipage återstår. 

När tre ekipage återstår har klassen fått en ny ledare genom Tysklands Isabell Werth och Don Johnson FRH. Ekipaget levererade en kür med hög svårighetsgrad där hästen bland annat visade förstklassig skritt och fina galoppökningar. Det blev 81, 65 procent. Paulinda Friberg är nu på femte plats. 

Hemmaryttaren Edward Gal vann med god marginal trots en del trassel i bytesserierna. Hans Glock´s Undercover N.O.P briljerade i både trav- och galoppslutorna och inkasserade dessutom en tiopoängare för sin vänsterpiruett som var som tagen ur skolboken. Det blev 84,925 procent och seger i klassen. Paulinda Friberg slutade åtta vilket gav henne tillräckligt med poäng för att ta sig till världscupfinalen. 

Onlineresultat

Startlista

FEI-tv sänder direkt (betalkanal)

Ställning i världscupen före lördagens tävling

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden