Sverige
18 juni 2020 10:53

För låg takhöjd och inget tillstånd – hästägare hotas av vite

KontrollLänsstyrelsen har förbjudit en kvinna i Sjöbo kommun att hålla fler än fyra hästar om hon inte ansöker om tillstånd. Dessutom måste hon höja takhöjden i stallet som var alldeles för låg vid länsstyrelsens kontroll. Annars riskerar hon ett vite på 5 000 kronor per häst.

För låg takhöjd och inget tillstånd  – hästägare hotas av vite
Hästägaren har för många hästar utan tillstånd. Hästen på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Susanne Högdahl

En kvinna i Sjöbo kommun har förbjudits att hålla hästar i större omfattning. Redan 2010 konstaterade länsstyrelsen vid en kontroll att takhöjden var alldeles för låg för de hästar hon hade i stallet. Vid en kontroll i april i år var takhöjden fortfarande för låg och man fann också att kvinnan saknade tillstånd för att hålla de 16 hästar som hon redan hade.

Länsstyrelsen har nu beslutat att kvinnan måste se till att hästarna får tillräcklig takhöjd. Dessutom måste hon söka tillstånd om hon i fortsättningen vill hålla fler än fyra hästar samtidigt. Tidsfristen är tre månader. Annars riskerar hon att få betala ett löpande vite på 5 000 kronor per häst. Det rapporterar Ystads Allehanda i sin papperstidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden