Sportnytt
28 november 2019 11:52

Förändring i Falsterbo inför OS-året

GenrepPlaneringen inför nästa sommars hästfest, Falsterbo Horse Show är i full gång. En av nyheterna rör hoppningen, där arrangören väljer att byta plats på Nations Cup och Grand Prix-klassen. Detta efter önskemål från flera OS-aktuella nationer och internationella ryttare.

Förändring i Falsterbo inför OS-året
Peder Fredricson vann Falsterbo Grand Prix 2019. Foto: Roland Thunholm

Efter två år där Nations Cup har fått avsluta Falsterbo Horse Show återgår tävlingsupplägget 2020 till det ursprungliga. Falsterbo Grand Prix rids söndagen 12 juli och Nations Cup går fredagen den 10 juli.

– Vi har haft två år med Nationshoppning på söndag och Grand Prix på fredag. Nu har vi valt att återgå till det ursprungliga tidsprogrammet. Med facit i hand har de båda uppläggen fungerat mer eller mindre lika bra, men efter önskemål från bland annat lagledare i det svenska och schweiziska laget och ett antal internationella ryttare, har vi valt att återgå när möjligheten gavs, säger Jana Wannius, ordförande i organisationskommittén i ett pressmeddelande.

Stort intresse

Nästa års Falsterbo Horse Show blir den sista tävlingen inför det stundande Olympiska mästerskapet i Tokyo för många nationer.

– Det är ett stort intresse från både ryttare och nationer att komma till Falsterbo nästa år. Vi vet redan nu att de svenska ryttarna kommer göra sin sista tävling på Falsterbo innan hästarna åker vidare mot Tokyo. Även Brasilien, som är regerande Panamerikanska-mästare har önskat plats till sitt OS lag vilket är mycket roligt, säger Jana Wannius.

Biljetterna till 2020 års Falsterbo Horse Show släpps söndag 1 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden