Hoppning
6 maj 13:53

Förändringar för svenskarna i rankningslistan

De bästaToppnamnet känner vi igen, men därunder har ryttarna bytt plats, när FEI presenterar hopprankningen till och med april.

Förändringar för svenskarna i rankningslistan
Peder Fredricson fortsätter toppa världsrankningen i hoppning. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson är fortfarande världens bästa hoppryttare. Sedan i oktober 2021 har han toppat FEI-rankningen. Det är dock inga stora marginaler, utan det är 19 poäng som nu skiljer ettan och tvåan åt.

På andra plats hittar vi inte längre Henrik von Eckermann, utan Martin Fuchs som efter segern i världscupfinalen tar sig upp från tredjeplatsen och byter plats med von Eckermann.

Ett kliv uppåt tar också Harrie Smoulders, från plats 11 till plats 7, bland annat efter sin silvermedalj i världscupsfinalen.

På plats 28, ett steg upp sedan mars, finns Malin Baryard-Johnsson och efter henne kommer Petronella Andersson på plats 81 (84 förra månaden).

Världscuptrean, Jens Fredricson, gör en rejäl klättring men tar sig inte in på 100-listan. Han kliver från plats 203 till 137.

Här finns listan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden