Sverige
29 februari 2020 10:38

Förbjuds ha hästar efter tio år av anmälningar

StoppasTvå kvinnor från Stockholmstrakten förbjuds ha hand om hästar efter att de i tio års tid har anmälts för vanskötsel av hästar. Det rapporterar Lokaltidningen Mitt i.

Förbjuds ha hästar efter tio år av anmälningar
Kvinnorna flyttade hästen mellan olika stall när anmälningarna kom. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det började med att de två kvinnorna hade en häst som reds trots att den var halt. Den flyttades runt mellan olika stall och kvinnorna flyttade sedan till södra Sverige under en period, skriver tidningen.

Anmälningarna fortsatte komma in mot kvinnorna, och de handlade bland annat om att en häst som var svullen och lindad om benen reds hårt med piska och sporrar.

Kvinnorna har fått flera förelägganden som de inte följt, och nu har länsstyrelsen beslutat att de förbjuds ha hand om hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden