Sverige
14 december 2023 14:55

Förbud mot fyrverkerier vid ridklubb efter olycka

FörbudNär Anne Öhrman red ett pass i paddocken hos Karlskrona Lyckå Ridklubb tände några ungdomar en smällare i närheten - något som skrämde hennes häst och Anne föll av. I fallet skadades hon allvarligt och efter olyckan införs nu förbud mot fyrverkerier vid ridklubbens område.

Förbud mot fyrverkerier vid ridklubb efter olycka
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

En sommardag 2022 red Anne Öhrman på ridbanan hos Karlskrona Lyckå Ridklubb. I närheten finns en gångtunnel där några ungdomar tände en smällare, vilket skrämde Annes häst.

– I samband med att hästen blev rädd så ramlar jag av och efter det har jag inget minne alls av händelsen. Jag blev medvetslös och det är helt blankt, berättar hon för Sydöstran.

I fallet drog Anne Öhrman på sig både en hjärnskakning och en hjärnblödning, skador som fortfarande påverkar henne varje dag.

Nya regler införs

Karlskrona kommun har under året tagit fram nya allmänna lokala ordningsföreskrifter, och föreslår nu ett förbud mot fyrverkerier inom området kring ridklubben.

– Det är jättebra att det införs ett förbud och man kan väl säga att den otäcka olyckan förde något gott med sig, säger Anne Öhrman, som nu hoppas att förbudet efterföljs.
– Hursomhelst så ger förbudet rätt signaler. Den hästen som jag red på är väldigt lugn, men när det smäller så blir de rädda. Det är något som man måste tänka på.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden