Hoppning
9 juli 2022 18:17

Fördel för Niklas Arvidsson i 7 Stars 1,50-final

FHS 2022Niklas Arvidsson och Hotmail hoppade hem lördagens omgång, som är den första av två, i finalen av serien 7 Star Spring Tour. Det ger honom en liten fördel när finalen ska avgöras och platser till Falsterbos internationella klasser senare under meetinget står på spel.

Fördel för Niklas Arvidsson i 7 Stars 1,50-final
Niklas Arvidsson och Hotmail. Foto: Roland Thunholm

Det var 16 ekipage som kom till start i första omgången av den populära seriens 1,50-final i Falsterbo.

Det handlade om en tidshoppning och tre av de startande höll nollan.

Bland de tre var Harplinge Ridklubbs Niklas Arvidsson klart snabbast, detta tillsammans med Hotmail (KWPN val f 2012 e Zirocco Blue VDL-Corland, uppf M. Lundahl, äg Stall Niklas Arvidsson AB).

Henriksdals Ryttarförenings Erica Swartz och Madonna kom tvåa med en tid som var ungefär sex sekunder långsammare än segrarens. Laholms Ryttarförenings Sabine Olsson/Turbo blev trea.

Kval till internationella klasser

Söndagens final i touren är också ett kval till de internationella klasserna i Falsterbo. Detta gäller de fyra bästa ryttarna.

Finalen i Falsterbo rids i två omgångar över två dagar och det var den första omgången som reds på lördagen. Söndagens andra omgång rids över 1,50-hinder enligt bedömning A:1a. Placeringarna i lördagens omgång avgör startordningen på söndagen, då Niklas Arvidsson får starta sist i klassen.

Seriens finaler på höjderna 1,30 och 1,40 rids under Norrköping Autumn Horse Show vecka 35.

Resultat

Regler, 7 Star Spring Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden