Världen
27 juli 2015 16:25

Förenade Arabemiraten är tillbaka i FEI-familjen

Internationella ridsportförbundet, FEI, beviljar Förenade Arabemiraten återinträde efter den avstängning som började gälla i mars. Men återinträdet är förenat med en hel del villkor.

Förenade Arabemiraten är tillbaka i FEI-familjen
Internationella ridsportförbundet har sagt sitt och ger Förenade Arabemiraten chansen att komma tillbaka.

Det är FEI som berättar om sitt beslut i ett pressmeddelande. Förenade Arabemiraten uteslöts i mars pågrund av en rad oegentligheter och fusk inom distansritten. Nu har FEI och Förenade Arabemiratens ridsportförbund ingått ett avtal som ska garantera att sporthästars välfärd respekteras i Förenade Arabemiraten och att FEI:s regler tas på allvar. 

Förenade Arabemiraten har gått med på följande:

  • respektera regler om viloperioder för hästar mellan tävlingar.
  • se till att otillåten vätsketillförsel och användning av dopningsklassade substanser inte förekommer på och i närheten av tävlingsplatser.
  • att fordon inte används på ett otillåtet sätt vid tävlingar.
  • att hästar och/eller ryttare som stängs av från tävlande av FEI också stängs av på nationella tävlingar i Förenade Arabemiraten. 
  • att funktionärer respekteras i alla lägen. 
  • att ryttare, tränare, anställda i Förenade Arabemiratens ridsportförbund och förbundsveterinärer genomgår en särskild utbildning i oktober. 

Förenade Arabemiratens ridsportförbund ska ge skriftliga rapporter på åtgärder varje månad. 
– Vi är mycket glada över att Förenade Arabemiraten visar  att de är fast beslutna att säkerställa hästens välfärd och uppfylla FEI:s regler på både internationell och nationell nivå i landet, säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Zeender i pressmeddelandet.  

Avtalet kommer att gälla under en treårsperiod till att börja med. 

Mer information kommer. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden