Dressyr
9 februari 2015 09:00
Ridsportplus

Darcourt om tiden i Florida

Caroline Darcourt i Lövstas team har precis lämnat Florida och Winter Equestrian Festival. Med sig bagaget har hon en tredjeplacering tillsammans med Paridon Magi i ett världscupkval.

Darcourt om tiden i Florida
Caroline Darcourt i Lövstas team är med och tävlar i Winter Equestrian Festival i Florida den här vintern.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Det har varit fantastiskt att få vara i Florida och Wellington är verkligen en häststad. Att få chansen att tävla så här mycket på hög nivå är värdefullt, säger Caroline Darcourt.

34-åringen är inne på sitt tolfte år som beridare på Lövsta stuteri. Stallets stjärna är Tinne Vilhelmson Silfvén som har tillbringat flera vintrar i rad i Wellington för att delta i det tolv veckor långa meetinget Winter Equestrian Festival, WEF, på Palm Beach. Caroline Darcourt har varit med en gång tidigare, vintern 2010/2011.
– Både ryttare och hästar trivs i det här klimatet i stället för att vara hemma i Sverige över vintern, säger Caroline Darcourt. 

Hon har haft med sig två hästar att träna och tävla – förstahästen Paridon Magi (SWB val f 2003 e Don Primero-Napoleon uppf Nillas Magnusson äg Lövsta stuteri AB) och Horatio 18 (HANN val f 2005 e Hochadel-Match AA uppf Susanne Buroch äg Lövsta stuteri AB). Paridon Magi är en etablerad Grand Prix-häst och medan Horatio precis har börjat tävla Intermediaire I och gjort sin internationella debut i lilla rundan på Palm Beach. Höjdpunkten under årets WEF är tredjeplaceringen i ett världscupkval med tuff konkurrens tillsammans med Paridon Magi för ungefär en månad sedan.
– Det känns stort och var extra roligt eftersom det blev en riktig upphämtning från dagen innan då jag totalmissade i en piruett. 

Hon har ridit Paridon Magi sedan han var tre år och tycker att hon och hästen utvecklas hela tiden. 
– Mina starka sidor är att jag är en bra tävlingsmänniska med bra fokus. Jag har också förmåga att läsa hästen. Min svaghet är att jag saknar rutin i de stora sammanhangen. Och ibland svajar mitt självförtroende lite. Jag kan bli sådan att jag mest tänkter på vad jag inte klarar i stället för vad jag kan.

Sista dagarna i Florida bjöd på en del dramatik i form av åska, regn och blåst. Detta drabbade Caroline Darcourt när hon skulle rida en femstjärnig Grand Prix. Klassen flyttades hit och dit men blev till slut av. Förberedelserna för det svenska ekipaget blev långt i från optimala, trots detta blev det en klart godkänd insats utan några missar. Även i sista tävlingen innan resan tillbaka till Sverige, en femstjärnig Grand Prix kür, blev det en prickfri insats och en elfte plats med 70,7 procent. 
– Jag har mycket med mig hem att jobba vidare med. Nu ska vi först anpassa oss lite till den svenska vintern. Sedan blir det en hel tävlande under vårsäsongen, säger Caroline Darcourt. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden