Dressyr
23 mars 2018 20:41

Forna världsettorna tillbaka efter ett års frånvaro

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD är tillbaka på tävlingsbanorna. Årsdebuten resulterade i en GP-placering, medan segern gick till comeback-duon Kristina Bröring-Sprehe och Desperados FRH.

Forna världsettorna tillbaka efter ett års frånvaro
Dagens vinnare, då på väg mot OS-medalj. Arkivbild: Roland Thunholm

18 ekipage kom till start i fyrstjärniga Dortmunds Grand Prix. Bland dem fanns en blågul duo i form av Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD, som sedan EM-lagmedaljen i augusti bara har synts på de internationella banorna när de tävlade på Friends vid första advent. I dagens Grand Prix blev det 71,804 procent och en femteplats.

Segern gick till Kristina  Bröring-Sprehe, som är tillbaka med Desperados FRH (HANN f -01 e De Niro-Wolkenstein II). De forna världsettorna och tvåfaldiga tyska olympierna, som tog lagguld och individuellt brons i Rio, var borta hela 2017 på grund av Desperados skada. I dag var de åter på topp och tog en solklar GP-seger på 79,739.

Resultat

Ridsport, Ullevi Dag 3
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD, här vid EM, är back in business. Foto: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden