Sverige
11 januari 05:38

Försäkringsbolag startar pilotprojekt för att minska smittan av kvarka

SmittspridningProjektet är en satsning från Dunstan för att minska utbrotten av kvarka och innebär en ambulerande vaccinationstjänst.

Försäkringsbolag startar pilotprojekt för att minska smittan av kvarka
Foto: Istock

Pilotprojektet kommer genomföras i Stockholmsområdet under januari och februari och innebär vaccinationshjälp för Dunstans kunder. Projektet utförs i samarbete med Hjällö Veterinärpraktik och veterinär Christine Knaust som kommer genomföra vaccinationerna. Syftet är att minska smittspridningen av kvarka.

Projektet är ett steg i Dunstans vision om att stävja utbrotten av kvarka i Sverige och förhoppningen är att flera hästar ska vaccineras.

Kvarka är en sjukdom som varje år orsakar stort lidande och är potentiellt dödlig för smittade hästar, säger Enar Tollig, landslagsveterinär i fälttävlan och försäkringsveterinär på Dunstan, i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden