Sportnytt
9 maj 2018 06:00

Första gången sedan 2002: Bara en ordförandekandidat inför FEI-valet

InternationelltIngmar De Vos, som är ordförande för Internationella Ridsportförbundet sedan 2014, är den enda kandidaten i årets val. Att inte flera konkurrerar om rollen har inte inträffat på 16 år.

Första gången sedan 2002: Bara en ordförandekandidat inför FEI-valet
Ingmar De Vos – sannolikt på toppen i FEI ännu ett tag. Foto: FEI

Den 20 november ska ordförande för Internationella Ridsportförbundet, FEI, utses vid FEI General Assembly i Bahrain. Vid deadline för nya kandidater, midnatt den 1 maj, stod det klart att nuvarande ordförande Ingmar De Vos inte har några konkurrenter inför valet.

Det är första gången sedan 2002 som det inte är fler än en person som siktar på toppositionen, uppger FEI i ett pressmeddelande. Ordföranden väljs för fyra år i taget med möjlighet till omval och maximalt 12 år på posten.

”Jag är hedrad att få möjligheten att ställa upp för omval”, säger Ingmar De Vos.
”Samtidigt som jag skulle ha förväntat mig andra kandidater tar jag det faktum att jag är ’unopposed’ som erkännande av allt det viktiga arbete som FEI har gjort under de senaste fyra åren. Detta kunde inte ha gjorts utan det underbara teamet vid FEI:s huvudkontor under ledning av vår generalsekreterare Sabrina Ibáñez, och stödet från de nationella förbundet och vårt community, som jag är extremt tacksam för.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden