Avelsnyheter
20 oktober 2021 10:27
Ridsportplus

Årets första tyska segerhingst korad

HingstpremieringTrakehnerförbundet har korat årets första tyska segerhingst. Det blev Impact (e Millennium) som gjorde starkast intryck på avelskommittén vid hingstpremieringen i Neumünster. Men han betingade inte det högsta priset på den efterföljande auktionen. Se auktionspriserna och filmer på topphingstarna här.

Årets första tyska segerhingst korad
Segerhingst i Trakehnerförbundet blev Impact (e Millennium-Vivus). Foto: Stefan Lafrentz

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Höstens första tyska hingstpremiering har ägt rum i Trakehnerförbundet. Impact (e Millennium-Vivus, uppf Jörg Bustorff) gjorde som namnet antyder starkt intryck och blev årets segerhingst.

”Det här är en ädel hingst av en typ som du bara kan hitta hos en trakehner”, sa Trakehnerförbundets avelsledare Lars Gehrmann. Han beskrev segerhingsten som mycket uttrycksfull och med högsta kvalitet på sina gångarter. Av totalt 32 hingstar godkändes hälften och de fem bästa blev premiehingstar. Reservsegrare blev Dein Erbe (e Hirtentanz-Singolo, uppf Philipp von Schöning).

Här är auktionsfilmen på segerhingsten Impact.

Här är auktionsfilmen på reservsegraren Dein Erbe.

Här är auktionsfilmen på Imperial Valley som klubbades för det högsta priset.

Av de 13 licensierade hingstarna som såldes på den efterföljande auktionen gick alla utom en till Tyskland. Segerhingsten klubbades för 100 000 euro, men bäst betalt fick den danska uppfödaren till hingsten Imperial Valley (e Preussentanz-Schiffon, uppf Anders Dahl) som gick för 210 000 euro. ”Välbalanserad, taktmässig och med modern mekanik” löd omdömet om Imperial Valley. Snittpriset på auktionen landade på 56 192 euro med lägstapriset 22 000 euro. Reservsegraren såldes för 60 000 euro.

Även de icke licensierade hingstarna auktionerades ut och här blev toppriset lika med lägstapriset på de licensierade hingstarna. Snittpriset landade på 15 000 euro.

Resultat.
Här kan du se hela kollektionen.
Auktionspriser licensierade hingstar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden