Boktips
9 maj 2014 14:02

Förströelse och spänning i hästmiljö

Lyndon Stacey är en engelsk författarinna med böcker i hästmiljö som sin specialitet. Hon skriver spänningsromaner som har handlingen förlagd till olika delar av hästvärlden.

Förströelse och spänning i hästmiljö

Än så länge är bara en av böckerna översatt till svenska; det är Höga hinder (Cut Throat), som finns som en del av en samlingsroman utgiven av Det Bästa.

Men för den som läser på engelska finns mer att välja på: Cut Throat handlar om amerikanske hoppryttaren Ross Wakelin som blir stalljockey i ett engelskt hoppstall där det händer mycket våldsamheter (titeln syftar på vad som hände en av hästarna); Blind Fold om Gideon Blake som är konstnär med djur som specialområde samt med väl utvecklad känsla för djurs beteende; Deadfall utspelar sig i fälttävlansmiljö, medan handlingen i Outside chance är förlagd kring galopphästar.

I Six to One Against, får läsaren åter stifta bekantskap med Gideon Blake, som denna gång vistas i galoppmiljö. (Observera att denna bok även förekommer med titeln Time to Pay, vilket är lite förvirrande).

Gemensamt för alla böckerna är att Lyndon Stacey känner miljöerna väldigt väl, det är aldrig några irriterande faktamissar, tvärtom är hon väldigt påläst och initierad i allt som rör hästar. Böckerna passar utmärkt som förströelseläsning och att hästmiljöerna är så väl skildrade kompenserar en del annat, som att huvudpersonerna alltid har så hög moral, är hjältemodiga och enormt stryktåliga. Det är till exempel en bagatell för Lincoln Tremayne i Deadfall att rida fälttävlans terräng trots några brutna revben, lätt hjärnskakning och andra blessyrer.

Lyndon Stacey sysslar utöver sitt författarskap med att måla tavlor med djurmotiv och älskar att rida western. Hon bor i the Blackmore Vale i New Forest i sydvästra England.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden